DET ÄR ÅT HELVETE!

Ja, om man ska tro på läkaren igår på akuten så har jag ”drabbats” av ett sammanbrott. Igår efter jobbet uppsökte jag läkare på akuten pga yrsel och huvudvärk. Båda symtomen har under veckan eskalerat mer och mer och jag kände igår att jag var tvungen att få det uppkollat. Så vanligt blodtryck, ortostatiskt blodtryck, en rad blodprover samt neurologisk undersökning gjordes och därefter kom då läkaren fram till att det kanske inte ligger någon fysisk orsak till yrseln och huvudvärken utan kanske något psykiskt/funktionellt. Är sjukskriven idag och imorgon, kändes olustigt att jobba med både värken och yrseln så de fick bli så. Mindre kul med ännu en karensdag men vad ska man göra när det inte fungerar?
Nu till veckan ska jag till psykologen, och visst, det är en del saker som jag måste prata med henne om. Hoppas kunna få lite mer tätare tider ett tag fram över så jag kan komma på ”fötter igen”, kan inte ha det så här länge till. Tänk vad allt hade varit enkelt om jag bara brutit en arm istället för att ha den här ångesten och nu yrseln och huvudvärken på det. Jobbigt med ”dolda sjukdomar”, då folk inte alltid ta en på allvar utan bara borstar bort det lättvändigt.

– ”Så farligt är det väl inte?”

– ”Bara ta nya tag”

– ”Du fixar detta, du som alltid är så stark.”

Det är inte så enkelt, önskar det vore det! Jag är inte alltid så stark, har nog bara en tendens att ge sken av det, det går bara på rutin. Någon frågar hur det är om man säger ”jo, det är bra” fast man innerst inne vill skrika ut ”DET ÄR ÅT HELVETE!” Fast det gör man ju aldrig.. inte jag i alla fall. På med glada masken och fortsätta som vanligt, pressar så långt det går. Och ja till slut säger väl kroppen ifrån. Tack för det..

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. martinahalldin
    Aug 07, 2011 @ 16:00:59

    Jag erkänner att jag nog är en sån där som säger: ”Det blir bra snart.” Men jag är även en sån där som vet om att det inte är lätt. Men som din vän så MÅSTE jag hoppas och tro att det blir bättre. Om du inte är stark så står jag bakom dig och håller dig så du inte faller. ❤

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: