Viktminskningen blir som en drog.

Håhåjaja, vilken vecka det har varit det sista! De hela började för min del förra onsdagen då jag gick till jobbet med illamående och smärta i mellangärdet. Dum(?) som man är så tänker man att det går nog över, men icke.. Strax efter lunch var smärtan och illamåendet outhärdligt och det var bara att åka hem. Då min far låg sjuk i maginfluensan så var det min första tanke att jag åkt på det och det är ju inte konstigt – men den här smärtan jag hade var jävulsk så jag ringde till sjukvårdsupplysningen där de misstänkte gallsten! Haha, ja varför inte? var min första tanke! Har jag njursten så varför ska jag inte få gallsten OCKSÅ? Det var bara att åka till akuten och gå igenom diverse undersökningar och prover. Fick dropp och smärtlindring och snart därefter försvann smärtan och jag fick gå hem. Ska få göra ett ultraljud nästa vecka för att se om det kan finnas några gallstenar.

Dock tror jag det var en släng av magsjuka också eftersom magen rasade totalt. Dock slapp jag att kräkas och det är alltid positivt i såna här lägen. Någon som inte slapp kräkas var Sally, stackars liten.. På torsdagmorgon kände jag på mig att det var något fel med Sally. Inte direkt matsugen utan gick mest runt här hemma.. och sen, helt plötsligt kommer första kräkningen.. och andra.. Och sen var det igång hela dagen, hon kräktes sista gången ”i sömnen” stackars liten. Så det var bara att byta i hela sängen strax efter 22 på kvällen. Sen var det dock lugnt med kräkningarna för hennes del men man såg på henne att hon var sjuk. Det enda hon åt var välling, men det var jag glad för då fick hon i alla fall i sig vätska plus näring.

Och när vi trodde att allt var frid och fröjd, ja då var det Rickards tur – han låg plakat hela söndagen så jag och Sally flydde fältet här hemma och spenderade dagen med min föräldrar istället så Rickard fick vara i fred med sin magsjuka. Som tur var så blev det inte så jättefarligt utan han är redan igång och jobbar idag även om han fortfarande är lite klen.

Det positiva ur allt detta är att vi nu genomlidigt Sallys första magsjuk och det gick faktiskt bättre än väntat, vi hade tur och fick det värsta under dagen och fick en lugn natt utan kräkningar. Och sen klarade jag mitt ”huvudmål” gällande vikten och tog ett språng neråt, tappade över 3kg och vips så var jag klar med viktminskningen! Helt otroligt! Dock har jag gått upp ett kilo av dem så nu ligger jag på 78kg men jag är helnöjd. Dock lockar det att gå ner till 75kg nu, det är ju ”bara” 3kg dit, det blir liksom en drog, man vill hela tiden gå ner mer – speciellt när det rasslar till med så mycket på en gång. Vi får se lite hur det går.

Det verkar som om jag dumpar på typ allt nu efter magsjukan. Det sägs att det är ganska vanligt när man låtit bli mat i några dagar. Så det är bara att börja om från början med små portioner och bättre tänka på vad man stoppar i sig, och det är väl i och för sig inte helt fel. Dock är man inte van vid det och vissa dumpningar har varit mindre kul – men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på.

Köpte mig en ny jacka idag! Är supernöjd med min nya blåa vårjacka i storlek M! Hade egentligen tänkt att vänta med att köpa en tills jag kom till Ullared den 17 april men kunde inte låta bli. Min vinterjacka är alldeles för varm för detta underbara väder som råder. På tal om det, ska nog sätta mig en stund på balkongen innan det är dags att bege sig mot jobbet. Inte varit där på en vecka nu, känns nästan ovant!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: